Rakovina plic

Rakovina plic

Příspěvekod Renáta Krčmářová » 13.03.2012 11:05

Dobrý den,Prosím moje mamka má rakovinu plic.Nádor na plícívh je neoperovatelný,má metastáze v nadledvinkách,ledvinách,játrech.Dochází na chemoterapie.Včera večer ji natekly dolní končetiny,je to v jejím případě nějaký větší zdravotní problém??Děkuji Renáta.
Renáta Krčmářová
Nový člen

Re: Rakovina plic

Příspěvekod Oblud » 13.03.2012 11:12

Neznám konkrétní stav Vaší paní matky. Ale podle rozsahu metastáz, které popisujete, je velice pravděpodobné, že tam některé metastázy stlačují dolní dutou žílu. Tím se ztěžuje návrat krve k srdci, což vede k otokům dolních končetin.
Problém to samozřejmě je. I kdyby nic jiného, svědčí to pro pokročilost onemocnění. :(
Oblud
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 13.03.2012 12:53

No tak rychle k lékaři, ne? :(
DIVA
Nový člen

Příspěvekod verunka S » 13.08.2012 16:32

Dobrý den,

Chtěla bych se Vás optat tatínek je po rakovině plic již 4 roky, po chirurgickém zákroku , kde mu byla odstraněna celá plíce, bez metastáz vše měl v pořádku výsledky O2 vždy kolem 98% , bohužel nemám ted jeho záznamy po ruce ale moje otázka zní - v poslední době se cítí velmi unavěně , skoro nejí a když tak velmi malé množství , říká že ho bolí na hrudi když se nadechne , k lékaři jde příští týden jen jsem se chtěla optat není možné že by se mu rakovina vrátila ?nebo to může být jen nachlazení či něco jiného moc se bojím
s pozdravem

Veronika
verunka S
Nový člen

Příspěvekod VladkaZ » 07.05.2013 13:15

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak mohu pomoci kamarádce a zda má ještě nějakou naději na vyléčení, nebo alespoň zastavení rakoviny plic. Má metastázy na mozku, v žebrech i kyčlích. 15.5 má nastoupit na chemoterapii, jak ji pomoci aby vše zvládla a bojovala dál, není na tom psychicky nejlépe. Asi mi nic jiného neporadíte než ji pozitivně podporovat, to je samozřejmost, ale má šanci na zastavení?
Děkuji za odpověď Vlaďka
VladkaZ
Nový člen

Zpět na Nemoci