Co na praní
Co na praní
Ahoj holky, prozradíte mi co používáte za prášek? Já tuhle měla nějaké skvrny a ani na 60 jsem to nevyprala, musela jsem to dát do hrnce a vyvařit. díky
-

dandyline - Nový člen
Re: Co na praní
Tak tohle si taky rada poslechnu
Hlavne na bile a svetle pradlo. Nedavno jsem koupila Persil a byla jsem sklamana, rucniky nebyly doprane ( vzdy jsem byla s Persilem spokojena ) Nyni jsem koupila Ariel a rucniky jsou pekne ciste, ale slysela jsem, ze Ariel dost nici pradlo a pracku. Taky mam zkusenost dobrou s Omo praskem na bile pradlo, ale lze ho jen koupit u Alberta a nyni nebyl k dostani ani tam. Samozrejme je dobre prasek obmenovat, to znamena neprat porad stejnou znackou 
Hlavne na bile a svetle pradlo. Nedavno jsem koupila Persil a byla jsem sklamana, rucniky nebyly doprane ( vzdy jsem byla s Persilem spokojena ) Nyni jsem koupila Ariel a rucniky jsou pekne ciste, ale slysela jsem, ze Ariel dost nici pradlo a pracku. Taky mam zkusenost dobrou s Omo praskem na bile pradlo, ale lze ho jen koupit u Alberta a nyni nebyl k dostani ani tam. Samozrejme je dobre prasek obmenovat, to znamena neprat porad stejnou znackou 
-

Aneke - Nový člen
Nevyperu nic ani s gelem, používám ho na tmavé prádlo a malého trencle byly pořád špinavé, takže jsem je musela předčistit jelenem a šly s další várkou.. Všude píšou jak se má prát na nízkou teplotu, ale tou nic nepustí...Koupila jsem si Namo a utěrky jsem den dopředu namočila...
Aneke na bílé je dobrý Bělamin, kupuju ho v DM a věci si dám do kastrolu na sporák a tam trochu vyvařím a pak vyperu, prádlo je pak krásně bílé..
Aneke na bílé je dobrý Bělamin, kupuju ho v DM a věci si dám do kastrolu na sporák a tam trochu vyvařím a pak vyperu, prádlo je pak krásně bílé..
-

dandyline - Nový člen
Ja pouzivam na farebne praci prasok qalt excel - cesky ekologicky prasok. Na cierne a biele gel od perwoll.
Na syntetiku Denkmit z DM a na vlnu taky.
Na skvrny mam z DM kupenu žluč.
Na syntetiku Denkmit z DM a na vlnu taky.
Na skvrny mam z DM kupenu žluč.

-

Myjka - Nový člen
Já si myslím,že to záleží taky od typu pračky.Má snacha má pračku průměrnou,používá stejný gel na praní jak já Perwol a ji to prádlo vypere úplně jinak,než má pračka.
-

hana23 - Nový člen
hana23 píše:Já si myslím,že to záleží taky od typu pračky.Má snacha má pračku průměrnou,používá stejný gel na praní jak já Perwol a ji to prádlo vypere úplně jinak,než má pračka.
Ono i záleží na kvalitě vody. Někde je voda hodně tvrdá nebo i rezatá, což není vůbec ideální

-

celem - Nový člen
Aneke píše:Tak tohle si taky rada poslechnuHlavne na bile a svetle pradlo. Nedavno jsem koupila Persil a byla jsem sklamana, rucniky nebyly doprane ( vzdy jsem byla s Persilem spokojena ) Nyni jsem koupila Ariel a rucniky jsou pekne ciste, ale slysela jsem, ze Ariel dost nici pradlo a pracku. Taky mam zkusenost dobrou s Omo praskem na bile pradlo, ale lze ho jen koupit u Alberta a nyni nebyl k dostani ani tam. Samozrejme je dobre prasek obmenovat, to znamena neprat porad stejnou znackou
Aneke, taky mám pocit, že se kvalita Persilu trochu zhoršila, myslím prášek, s gelem jsem spokojená. Ariel nekupuju, protože se po něm kdysi děti osypaly, přestože jsem máchala víckrát, už jsem to nechtěla riskovat. Ale pere dobře, mám možnost to sledovat v práci. Nedávno jsem koupila v DM prášek a zdá se mi dobrý, příjemně voní. Mně i některé prací prostředky vadí, jak jsou parfémované, třeba Ariel, kdysi dávno mi vadil Tix.
-

celem - Nový člen
Knoflíček.cz píše:Hani-a co když je voda jen "natvrdlá"...?![]()
Někdy je natvrdlá spíš pradlena - co já už jsem zabarvila hader....
Manžel měl co chvíli ponožku (jednu) do růžova atd... Mmch., taky se vám ztrácejí při praní ponožky?
Jinak peru skoro v čemkoliv, co mi přijde pod ruku, teď mi něco doveze známý z ciziny a já ani nevím, jak se ten prášek nazývá.
Nedávno jsem koupila u Vietnamců Rex - 6 kilo za 200 Kč a byla jsem nadšená.
Moc se s praním nepářu, akorát když byla dcerka malá, nemohli jsme používat Persil, protože se po něm pravidelně osypala.
-

DIVA - Nový člen
Taky peru celkem v čemkoliv.
Ale problém se ztrácením ponožek já NIKDY neměla!
Ale problém se ztrácením ponožek já NIKDY neměla!

Přej-budeTi přáno.
-

Knoflíček.cz - Nový člen