Dcera a její "přítel"

Dcera a její "přítel"

Příspěvekod Jennis » 21.05.2012 15:18

Dobrý den. Už jsem se zde jednou zmiňovala o mé 12ti leté dceři, která se poslední dobou začala oblékat jako kluk. Všechny tyto výstřednosti jako klučičí oblečení jsem nechala plavat - ať si obléká co chce, když se v tom cítí dobře. Ovšem poslední dobou jí pokaždé vídám u počítače, jak se dívá na dívky v plavkách. Přijde mi, že poslední dobou se více baví s kluky od ní ze třídy, ale nikdy ne z role dívky. Mluví spolu o videohrách, fotbale (i když ho nehraje). Bojím se, že je má dcera lesba. Opatrně jsem se jí chtěla zeptat, jestli má už nějakého přítele, ale řekla mi jen: "Já nemůžu mít kluka, zradila bych můj vzor." A dál už se se mnou o tom nechtěla bavit. Myslím, že jsem selhala ve výchově. Jsme si opravdu tak vzdálené, že se mi nechce ani svěřit se svými problémy? Tuto otázku jsem si kladla už dřívě a tak jsem po tomto "incidentu" vyrazila s dcerou k psychologovi. Ten mi po vyšetření řekl, že je dcera zřejmě zamilovaná, ale mně řekla, že nemůže mít přítele. Znamená to, že má přítelkyni? Nebo je zamilovaná do svého poprockového vzoru? Připadám si jako nejhorší matka na světě. Dcera si teď myslí, že si o ní myslím, že je cvok, když jsem jí poslala na vyšetření. Nechce se se mnou ani bavit,...prosím poraďte, co mám dělat?

Děkuji moc předem, Jennis
Jennis
Nový člen

Re: Dcera a její "přítel"

Příspěvekod Jennis » 21.05.2012 15:19

Jennis píše:Dobrý den. Už jsem se zde jednou zmiňovala o mé 12ti leté dceři, která se poslední dobou začala oblékat jako kluk. Všechny tyto výstřednosti jako klučičí oblečení jsem nechala plavat - ať si obléká co chce, když se v tom cítí dobře. Ovšem poslední dobou jí pokaždé vídám u počítače, jak se dívá na dívky v plavkách. Přijde mi, že poslední dobou se více baví s kluky od ní ze třídy, ale nikdy ne z role dívky. Mluví spolu o videohrách, fotbale (i když ho nehraje). Bojím se, že je má dcera lesba. Opatrně jsem se jí chtěla zeptat, jestli má už nějakého přítele, ale řekla mi jen: "Já nemůžu mít kluka, zradila bych můj vzor." A dál už se se mnou o tom nechtěla bavit. Myslím, že jsem selhala ve výchově. Jsme si opravdu tak vzdálené, že se mi nechce ani svěřit se svými problémy? Tuto otázku jsem si kladla už dřívě a tak jsem po tomto "incidentu" vyrazila s dcerou k psychologovi. Ten mi po vyšetření řekl, že je dcera zřejmě zamilovaná, ale mně řekla, že nemůže mít přítele. Znamená to, že má přítelkyni? Nebo je zamilovaná do svého poprockového vzoru? Připadám si jako nejhorší matka na světě. Dcera si teď myslí, že si o ní myslím, že je cvok, když jsem jí poslala na vyšetření. Nechce se se mnou ani bavit,...prosím poraďte, co mám dělat?

Děkuji moc předem, Jennis
Jennis
Nový člen

Příspěvekod czDanda » 21.05.2012 15:35

Nás bys musela poslat na vyšetření úplně všechny. Na fóru PODPRSENKY sledujeme ženy ve spodním prádle! To je incident, co? :D
czDanda
Nový člen

Příspěvekod Myjka » 21.05.2012 15:52

Postavila by som otazku inak. Bolo by to tak strasne ak by naozaj bola lesba? Zaroven si myslim, ze vychova so sexualnou orientaciou nic nema - nechapem preto ten pocit zlyhania.
Myjka
Nový člen

Příspěvekod celem » 21.05.2012 16:21

Jennis, taky si myslím, že si nemusíš vyčítat, že bys selhala při výchově. Jak se teď dcera chová, je v pubertě celkem běžné a v tomto věku se některé děti nechtějí svěřovat. Jestli si uvědomuje, že je jiná, tak to pro ni musí být těžké, většina lidí má nesmyslné předsudky. Jenže zatím žádnou jistotu ohledně její orientace nemáš, možná se se zbytečně děsíš.
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 21.05.2012 16:58

Jennis píše:Dcera si teď myslí, že si o ní myslím, že je cvok, když jsem jí poslala na vyšetření.

Nezlob se, ale spíš to vypadá, že cvok jsi Ty. Co Tě to napadlo, 12tileté holce říct, ať jde na vyšetření?!!! To je přímo výchovná hrůza.
Tady je jádro pudla. Je úplně fuk, jaké nosí holka hadry a jestli si nechá uši propíchnout třeba 10x. Už jsem Ti to jednou psala. Ty se musíš chovat tak, aby holka věděla, že v Tobě má oporu. Jasný? :) Kdyby mě máma v 7. třídě posílala na vyšetření tohoto rázu, nesvěřím se jí už nikdy s ničím.
Ty jsi jako její matka, která má být její kamarádkou, poněkud ze správné cesty odbočila. Ostatně, co je Ti do toho, jestli bude na holky nebo na kluky? :) Tebe má zajímat, jestli je šťastná.
Trávím dooost času s chlapama pokecem o motorech, v místních servisech si už s automechaniky tykám a neznamená to, že jsem chlap a tudíž na ženský.
Ach jo, furt to říkám, že "rodinka" se má na školách probírat úplně jinak.
DIVA
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 21.05.2012 17:27

Jennis,musím dát všem za pravdu.Tahle "hovězí" léta si musí projít každý.A každý se v té době "hledá",vymezuje a skupinkuje se,hledá sám sebe a své místo na světě,zkouší,co si můžou dovolit,bouří se proti autoritám a rebelují.A holky jsou tuplem v tomhle věku hooodně citlivé.Nějaká móda a ozdoby-tohle všechno přejde.U mě to tak moc nebylo,ale u bráchy jo.Teď nad svýma fotkama z té doby jen nevěřícně koulí očima. :p
Ale o předsudky tu bohužel jde.Kromě toho,že sexuální orientaci máme vrozenou už když přijdem na svět(respekt.ještě v prenatálním stavu)a výchovou ani ničím jiným s tím absolutně ne že nejde,ale PROČ by,šmarjá,mělo,se něco dělat?Může to tak být,ale u ní spíš ne,nevidím to tam.Hlavně,že je zdravá!
Ovšem tu důvěru-ať byla před tím jakákoli,jsi jí tím "zatáhnutím" k dr.opravdu vzala.Mě to máti udělala taky,přibližně v tom věku(měla asi "problém" s tím,že mi moc nešla matika :rolleyes: ,tak mě zatáhla do psycholog-pedagogic.poradny),ale mou důvěru k ní si sama sebrala už několik let před tím a tímto to ještě zhoršila,natož když tu cestu ke mě ani nikdy zřejmě nehledala. :(
Ale trpělivost,to půjde.Jestli nějakou pohodovou "rozpravou",o kterou asi ale jen tak stát hned nebude..nevím.Ale(a to je nejtěžší) to chce hodně lásky.Jakkoliv bysme tomu individuu s nepřítomným výrazem rádi zakroutili krkem, ;) musíme mu pořád dávat najevo,že jsme tady pro něj,že mu chceme pomoct.Někdy stačí situaci jen monitorovat,zbystřit,kontrolovat a mluvit s nimi!
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 21.05.2012 21:47

Pochopitelně si taky myslím, že jsi dobrá mamina, Jennis. Ale zkus trochu přeladit na kamarádskou lajnu vůči dceři. Věř mi, že se Ti to v životě vyplatí. Mnoho lidí si na rodiče vlastně jen hraje, jsou dost omezení v tom, jak nadřazeně se ke svému vlastnímu děcku chovají.
Nevychovávej ji, žij s ní.
My jsme s dcerou odmala večer lehly spolu do pelechu a já ji nechala mluvit o škole, o kámoškách, klucích atd... Pokecaly jsme, něčemu se zasmály. Víš, kolik jejích myšlenek, přání, tužeb, neštěstíček a názorů jsem se dozvěděla? Později jsme spolu zašly na pohár, na kapučíno, vyrazily jsme na nákupy, vařily spolu (samozřejmě jsem se chovala tak, aby ona měla pocit, že je to všecko fajn, žádné poučování).
Panebože, vždyť osud Ti dopřál dceru, nejlepší možnou kamarádku! :) Tak buď při ní a ne "proti" ní.
To mi teď připomnělo jakousi debatu ohledně malování 11leté holky, že snad nějaký strejda má cosi proti - toho bych jako matka té holky vypakovala ze dveří natotata....
DIVA
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 21.05.2012 22:09

Jééé,Divuš,kolikrát já snila o takové mámě,jako jsi Ty....... :o :(
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 21.05.2012 22:21

Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz