Anketa: Děti a léky

Anketa: Děti a léky

Příspěvekod baara007 » 08.06.2012 09:37

Maminy, co jste tu online, ja jsou na tom vaši pediatři? Máte pocit, že dávají vaši lékaři vašim dětem zbytečně moc léků? Těšíme se na vače názory, zkušenosti a zážitky :)
baara007
Stálý člen

Re: Anketa: Děti a léky

Příspěvekod celem » 08.06.2012 13:15

Já měla pediatričku super a vždy jsem se s ní na všem domluvila. Jenže to bylo taky proto, že jsem sama zdravotník, takže to byl jiný přístup. Dnes už mám děti velké a chodí k obvoďákovi, ale i s ním se domluví, je to náš známý.
celem
Stálý člen

Příspěvekod Debra » 11.06.2012 13:03

ježiš to vůbec, my máme super dětskou doktorku a nemám vůbec takovej pocit, většinou se snaží léčit nějakejma slabejma věcma, ale je fakt, že prcek je celkem zdravej, ale chodí k ní i moje kámošky s většíma dětma i nemocnejma ze školek a pohoda. takže to asi je fakt kus od kusu - myslim doktor od doktora. já bych tu naší neměnila.
Debra
Člen fóra

Příspěvekod DIVA » 11.06.2012 13:32

Báro, dcerku už mám dospělou, s naší doktorkou jsme celkem vždycky vycházely, ale nepobrala jsem, proč jsem ji např. k výtěru z krku musela pobídnout já (a samozřejmě ihned dodat, že si vzorek na hygienu sama odvezu). Dcera ve školce chytla kdeco, už jsme byli nešťastní; paní doktorka se sice usmívala, ale buď doporučila čaje a poležení, nebo ATB. Bez výtěru z krku...
DIVA
Stálý člen

Příspěvekod hanica33 » 13.06.2012 23:15

Nuže asi takto: tři z mých čtyř dětí občas prodělaly laryngitidu, ovšem vítězkou v počtu prokašlaných laryngitických nocí a pobytů v nemocnici je nyní šestiletá Anetka. Zkušenosti? Z jedné dovolenkové nemocnice v Orlických horách jsme si donesli krom Dithiadenu a Stoptussinu také Prednison - lék údajně na léčbu laryngitidy. Náš pediatr mě sepsul co jako to dítěti dávám, jaké to má vedlejší účinky , co by se mohlo stát atd. - jako kdybych si to sama naordinovala, že? Dva roky poté jedna z mnoha laryng. příhod končících v nemocnici zdejší - a světe div se, cože nám to pan primář předepsal kromě úžasného sirupku Aeriusu? .... Prednison!! (S Anetkou byl v nemocnici manžel, já měla doma 5měsíční plně kojenou Haničku, tak z obav, aby tam něco nechytla, jsme radši zůstali s ostatními dětmi (10 a 8 let) doma.) Opatrně jsem volala panu primáři, jestli je to tak dobře, že mě náš pan dr... atd. pan primář vše přehodnotil a Prednison letěl do koše, no a kapky na kašel vážení, ty jsou prý leda tak na nic (no byl trochu sprostější...), prý jen aby byly matky klidnější, že to stejně nic neřeší...A pak se v tom vyznejte. Prostě k dr. chodím jen když nám teče do bot a nevíme si rady - takže skoro vůbec. Nakonec zvládám i lehký zápal plic - on totiž odezní po třech dnech bez atb taky - jen máme přípravky od paní léčitelky, která prostě umí - kdo nezažil neuvěří - taky jsem nevěřila, no a zaměřili jsme se víc na alternativní medicínu plus zvyšování imunity, taky jsme se dostali k info, že tak jak hezky odčervujeme zvířátka, měli bychom se odčervovat sami - jarně podzimní kůra, takže k lékaři poslední dobou chodíme třeba pro Vermox - a to máme zvířátka venku, žádný domácí pejsek ani kočička ani myška. Atb. se snažíme vyhýbat jak čert kříži - starší děti je měly jednou někteří jen 2x za život ......zatím. Tak snad. Také jsem zažila v nemocnici na vlastní kůži předávkování obyčejným paralenem a ibalginem ..........to zase někdy jindy.
hanica33

Příspěvekod DIVA » 14.06.2012 08:09

Mám teď tátu v nemocnici a ten nadává hlavně na to, že každý doktor říká něco jiného. Jeden mu doporučil něco, nad čím kroutil druhý lékař hlavou, třetí zas nepovažoval za nutné ránu ošetřit, načež střídající doktor spráskl ruce...
Nade mnou se můj ošetřující doktor pro operaci provedené v nemocnici, doslova zhrozil se slovy "co vám to tam udělali, už tam nechoďte"... Samozřejmě mě tam sám poslal a ať mi netvrdí, že svoje kolegy nezná.
No jsou oni (obecně) za ty prachy, co berou, normální??? :( To by se člověk rozčílil.

Jo, omlouvám se, že jsem uhnula od dětského tématu. Budu mít o dceru starost pochopitelně až do své smrti, ale jsem ráda, že období, kdy ve školce a škole chytla skoro všecko, máme za sebou. Nezapomenu na situaci, kdy mi doma horečkou modrala a když jsem volala naší dětské doktorce, ta mi oznámila, že má po pracovní době a hlavně se zajímala, kde jsem vzala její telefon. Jedinkrát v životě jsem řvala na "veřejného činitele". Od té doby se doktorka snažila víc.
Hlavně že, chytrolíni, neuznávají alternativní léčbu a léčitele.
Člověk musí vybírat - jak léčitele, tak doktory.
DIVA
Stálý člen

Zpět na Zdraví