Jak mobilně zabavit dítě na delší cestě autem
Maminky, které cestujete delší trasy s dětmi v autě jaké máte fígly na zabavení dítěte. Používáte třeba mobilní aplikace na telefonu? A jaké to jsou ?
-

baara007 - Stálý člen
Re: Jak mobilně zabavit dítě na delší cestě autem
baara007 píše:Maminky, které cestujete delší trasy s dětmi v autě jaké máte fígly na zabavení dítěte. Používáte třeba mobilní aplikace na telefonu? A jaké to jsou ?
Tak naši když jedou delší cestu,tak používají tablet anebo videopřehrávač.Minule přes mobil hrál piškvorky a hodně si hraje mobilem tak,že vleze do Map a zjišťuje,kde se právě nacházíme.Když jedou s námi tak jim pouštíme CD.My spíš sledujeme značky jakou rychlostí můžeme jet a vnuk má radost,když nám to ukazovatel hlásí,že máme zpomalit.Tak to upozorňuje dědy o kolik km překročil.To když jedeme po okrskové-po dálnici já trnu,hlavně u Domašova,jestli dojedeme živí a to máme v autě Rubikovou kostku a ježka a hrajeme o body.Já dálnice nesnáším.
-

hana - Stálý člen
no, mě tyhlety hrátky s mobilem už stály tři přístroje...:-D
-

baara007 - Stálý člen
No,můj vnuk je matematikou posedlý,takže mu stačí dát několik příkladů a v autě je klid.
-

hana - Stálý člen
hana píše:.Já dálnice nesnáším.
No já ty české taky
.My jsme do dálek k jihu Evropy brali DVD přehrávač a pokud řídil manžel, já si sklopila přední sedadlo naležato a koukala s dcerou
. Naše dítě je vášnivý čtenář, takže jsme tahali hlavně zásobu knížek. Synoveček potřebuje taktéž hlásit rychlosti a ohlašuje význam značek. Diktoval, jak máme jet, což jsme z legrace respektovali (když to šlo)
. Samozřejmostí jsou empéčtyřky, hry v mobilu, elektronické hry a tak. Všecko to, co já nepotřebuji
.-

DIVA - Stálý člen
Připadá mi docela smutný, že se v autě musí děti zabavovat mobilně. Z okna se dá vidět tolik zajímavých věcí!
Ačkoliv kolem dálnic asi ne. To by mamky musely volit zajímavější silnice.
S malou dcerou jsme závodily, kdo dřív uvidí zvíře, nebo jsme si vybraly každá barvu a kdo dřív napočítal 5 aut té barvy, byl vítěz.
Taky jsme si vybíraly podle cesty domečky, který bude náš. Je teda pravda, že ona většinu cesty vždy prospala.
S malou dcerou jsme závodily, kdo dřív uvidí zvíře, nebo jsme si vybraly každá barvu a kdo dřív napočítal 5 aut té barvy, byl vítěz.
Taky jsme si vybíraly podle cesty domečky, který bude náš. Je teda pravda, že ona většinu cesty vždy prospala.-

czDanda - Stálý člen
Zrovna v magazine idnes som nedavno citala o aplikacii do iphone. Deti dostavaju ulohy. Napr kto prvy napocita 5 zltych aut a podobne. Takze s mobilom ale v podstate sleduju okolie. Nazov si nepamatam. :/
-

Myjka - Člen fóra
Dandi,zcela s Tebou souhlasím.ale když ona je "taková doba".....byť věřím,že každý rodič se (snad...) nespoléhá JEN na tohle.A zas to na 2.str.chápu-především na těch dálnicích.
My když jsme-naši+brácha,často v sezoně cestovávali po výstavách psů,tak jsme třeba tvořili na něco "aktuálního" rýmy,až z toho byla básnička,že to máti i kolikrát zapisovala a my se řezali všichni smíchy.A brácha samozřejmě(jako kluk)měl taky období "poznávání aut a značek".
Já ráda autem,
koukám kolem,pozoruju lidi,krajinu,domy,kde kdo co má jak uděláno...někdy se povídá,někdy se kocháme pohledem a posloucháme muziku...a na poslední delší cestě s přítelem jsem se musela řehnit jeho navigaci,kam si objednal "chlapa,kterej mluví po ostravsku"
,fakt prča.Říkám,že hanácky by to taky bylo zajímavý...
...tak jsem mu říkala,že kdosi kdysi dávno,jaknebyly k mání ty amer.filmy a tajně se dabovaly (vím,že to hodně dělal tehdy Hejma),tak někdo nadaboval hanácky Ramba.Byla prý prča slyšet:"Rambo,vzdé se,seš obklíčenééé"!
My když jsme-naši+brácha,často v sezoně cestovávali po výstavách psů,tak jsme třeba tvořili na něco "aktuálního" rýmy,až z toho byla básnička,že to máti i kolikrát zapisovala a my se řezali všichni smíchy.A brácha samozřejmě(jako kluk)měl taky období "poznávání aut a značek".
Já ráda autem,
koukám kolem,pozoruju lidi,krajinu,domy,kde kdo co má jak uděláno...někdy se povídá,někdy se kocháme pohledem a posloucháme muziku...a na poslední delší cestě s přítelem jsem se musela řehnit jeho navigaci,kam si objednal "chlapa,kterej mluví po ostravsku"
,fakt prča.Říkám,že hanácky by to taky bylo zajímavý......tak jsem mu říkala,že kdosi kdysi dávno,jaknebyly k mání ty amer.filmy a tajně se dabovaly (vím,že to hodně dělal tehdy Hejma),tak někdo nadaboval hanácky Ramba.Byla prý prča slyšet:"Rambo,vzdé se,seš obklíčenééé"!

Přej-budeTi přáno.
-

Knoflíček.cz - Stálý člen
czDanda píše:Připadá mi docela smutný, že se v autě musí děti zabavovat mobilně. Z okna se dá vidět tolik zajímavých věcí!
V noci toho moc neuvidíš ani mimo dálnice
- když mluvíme o delších cestách, tak myslím třeba ty dvoutisícikilometrové. Když byla naše nyní 20letá dcera malá, mobily nebyly
a musím říct, že já jsem v podstatě ani nějak vehementně její zabavování neřešila. Jak říkám, u nás vítězily stohy knih a jinak později, když jsme valili těch 1500 km i v noci, tak filmy.
Ale je fakt, že jsem byla později docela překvapená, jak oba synovečci (jsou ještě školkou a školou povinní) těžce nesli pouhou tříhodinovou cestu - byla to zátěž pro celý zbytek osazenstva auta
, tohle jsem já s dcerou neznala, abych ji "až tak" musela zabavovat.Je fakt, že v letadle se coby 4letá ke konci letu už trochu nudila, to jsem moc knížek fakt nebrala
, ale povídali jsme a - pohoda.-

DIVA - Stálý člen
http://ona.idnes.cz/mobilni-aplikace-pr ... 6_deti_job toto som myslela
-

Myjka - Člen fóra
Zpět na Cestování s dětmi, zvířaty, kočárkem...