Výživné pro neprovdanou matku

Výživné pro neprovdanou matku

Příspěvekod mandy-m » 04.07.2012 13:00

Zdravím všechny, nemůžete mi prosím poradit, jaké bych měla pro sebe jako pro neprovdanou matku žádat výživné, abech u soudu nevypadala tak, že mi jde jen o peníze? Děkuji za radu Jana
mandy-m
Nový člen

Re: Výživné pro neprovdanou matku

Příspěvekod baara007 » 04.07.2012 17:14

Ahoj Mandy, pokud by tu nebyl nikdo, kdo by měl podobnou zkušenost nebo radu, zkus se podívat do Oňácké právní poradny. http://ona.idnes.cz/pravni-poradna-judr ... ODINNPRAVO
http://ona.idnes.cz/pravni-poradna-judr ... AVO&t=1067
baara007
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 04.07.2012 20:04

Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod sasulinecka » 04.09.2012 14:51

A o co ti jde,když ne jen o peníze? jsem v podobné situaci, taky nevím jak na to, a udělám to hlavně kvůli pěnězům a taky jako satisfakci, ať si nemyslí, že může těhotnou opustit jen tak, když jsme miminko plánovali a nikdo mu na to nemůže nic říct- Vzdal se zodpovědnosti, tak tady ji má a přímo od soudu, ještě že to existuje..
sasulinecka
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 04.09.2012 15:36

mandy-m píše:Zdravím všechny, nemůžete mi prosím poradit, jaké bych měla pro sebe jako pro neprovdanou matku žádat výživné, abech u soudu nevypadala tak, že mi jde jen o peníze? Děkuji za radu Jana

Jano, soud si stejně myslí své - tím se vůbec nezatěžuj. Bohužel Ti žádnou konkrétní částku neporadím, nikdy jem to neřešila. Ale jistě je Tvou povinností zajistit své dítě dobře, takže ať si každý myslí, co chce, Ty prostě jednej.
DIVA
Nový člen

Příspěvekod baara007 » 04.09.2012 17:42

Taky myslím, že není třeba se starat o to, co si soud myslí. bude mít na stole jistě bizarnější případy. Hlavně mysli na to, abyste dostali co vám náleží. Pokud se muž bude cukat bude se částka určená soudem odvíjet od jeho (oficiálních) příjmů.
baara007
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 04.09.2012 17:53

Vím, že i mnohé matky jsou nezodpovědné, ale opravdu nechápu většinu mužů, kteří jsou schopni se vykašlat na svoje vlastní děcko nejen citově a časově, ale i z toho finančního hlediska. Slyším ty jejich názory kolem sebe v práci (jak je exmanželka vyčůraná a jako oni jsou svatí) a je mi z toho všelijak.
Asi by se na mladé holky v nějaké té rodinné výchově mělo apelovat: "vybírejte VELMI opatrně" :) :( .
DIVA
Nový člen

Příspěvekod Normální žena » 04.09.2012 20:46

DIVA píše:Vím, že i mnohé matky jsou nezodpovědné, ale opravdu nechápu většinu mužů, kteří jsou schopni se vykašlat na svoje vlastní děcko nejen citově a časově, ale i z toho finančního hlediska. Slyším ty jejich názory kolem sebe v práci (jak je exmanželka vyčůraná a jako oni jsou svatí) a je mi z toho všelijak.
Asi by se na mladé holky v nějaké té rodinné výchově mělo apelovat: "vybírejte VELMI opatrně" :) :( .

DIVo, já jsem kdysy opatrně vybírala a stejně jsem přebrala, nyní se připravuje na novou žalobu, tedy dnes již zletilé děti a bude exkuce na jeho rodiče, no čekali jsme dlouhých 18 let, jestli bude taťka konečně platit na své děti a nestalo se....a to mu u soudu i na jeho žádost výživné snížili....
Normální žena
Nový člen

Příspěvekod czDanda » 07.09.2012 07:33

Normální žena píše:[DIVo, já jsem kdysy opatrně vybírala a stejně jsem přebrala, nyní se připravuje na novou žalobu, tedy dnes již zletilé děti a bude exkuce na jeho rodiče, no čekali jsme dlouhých 18 let, jestli bude taťka konečně platit na své děti a nestalo se....a to mu u soudu i na jeho žádost výživné snížili....

Proč na jeho rodiče? Ex je v produktivním věku a ještě dost let bude.Proč by za něj měli pykat nějací starouškové - důchodci?
czDanda
Nový člen

Příspěvekod Normální žena » 07.09.2012 07:48

czDanda píše:
Normální žena píše:[DIVo, já jsem kdysy opatrně vybírala a stejně jsem přebrala, nyní se připravuje na novou žalobu, tedy dnes již zletilé děti a bude exkuce na jeho rodiče, no čekali jsme dlouhých 18 let, jestli bude taťka konečně platit na své děti a nestalo se....a to mu u soudu i na jeho žádost výživné snížili....

Proč na jeho rodiče? Ex je v produktivním věku a ještě dost let bude.Proč by za něj měli pykat nějací starouškové - důchodci?

ano, exovi bude v prosinci 48 let, ale od doby, kdy od nás odešel neměl nikdy zaměstnání delší než 3 měsíce a hlavně, nikdy neřekl novému zaměstnavateli, že má nějakou exekuci, nikdy se neodhlásil z trvalého bydliště, kde jsme spolu před 18ti lety žili a v tom bytě už žije 15 let někdo jiný, protože ten byt byl můj..... tohle je už poslední možnost, kdy moje děti mohou dostat, co jim právem patří, a protože bylo výživné stanoveno před 18ti lety, tak na hlavu dítěte je měsíčně jen 750 Kč a přesto je dluh na výživném k půl miliónu korun, víš Dando 18 let jsem čekala, než se zvážila tahle poslední možnost, a ti staroušci, dnem odchodu mého ex se přestali zajímat o vnuky a tchýně dokonce prohlásila, že do Prahy nemá důvod jezdit, protože tam nikoho nemá ani nikoho nezná, a ani předtím jí vnuci nezajímali a to mohla být na ně pyšná, syn bude mít za 14 dní inženýrskou promoci a nejmenší, dnes 19ti letá na vysoké právě příští týden začíná....
život je složitý
Normální žena
Nový člen

Další

Zpět na Rozchod, rozvod, krize