přítel a jeho přátelé

přítel a jeho přátelé

Příspěvekod viktoria » 08.07.2012 22:03

Dobrý den, chtěla bych se také svěřit se svým problémem. S přítelem jsme spolu dva roky a máme se moc rádi. Přítel je vrcholový sportovec, je přes rok pořád někde pryč, jezdí po světě, nebo má únavné tréninky, takže chodí spát velmi brzo. Hodně jsem se přizpůsobila jeho životnímu stylu, abychom byli spolu déle, chodím spát stejně brzo jako on, jezdím se dívat na jeho nejdůležitější zápasy a když je pryč a cítí se v cizí zemi úzce, tak mu pořád píšu, večer volám a utěšuji ho.. chodím do školy a do práce a i tak většinu svého volného času věnuji jemu. Celý rok jsem se nemohla dočkat prázdnin, slibovali jsme si první společnou dovolenou, kde si odpočineme. Dělala jsem státnice a jeho volno pomalu končilo, když se na poslední chvíli vyskytla možnost jet na společnou dovolenou spolu s dalšími 8 lidmi. Nechtěla jsem tam jet, tušila jsem, že to nebude nic pro mě, ale jeden z jeho přátel mě telefonicky přemluvil, ať netrhám partu. Přítel tam celou dobu hrál s ostatními tenis, fotbal a na mě si nenašel tolik času, kolik bych asi potřebovala- nikoho jsem tam neznala.. Hodně jsme se hádali, řekl mi, že netušil, že to pro mě bude takový problém a že už takhle radši někam nepojedem. To mě taky mrzelo. Nepochopil, že jsem se celý rok těšila, že budem spolu a že najednou svůj volný čas věnoval někomu jinému. Co jsme se vrátili, tak si s jedním klukem pořád volají a píšou a mně to je nepříjemné. Nevím, co mám dělat, všechno jsem tenkrát přizpůsobila jemu. Teď mi říká, ať si taky najdu nějakou zábavu, ale taková slova mi spíš ubližují. Je mi jasné, že to je přechodný stav, až zase začne sezona, nebude mít na nic a nikoho čas. Přes rok se s nikým neschází, nikoho nevyhledává. Ale poslední měsíc se spřátelil s partičkou kluků, se kterými je na můj vkus příliš často a mám z nich pocit, že ho ode mě odrazují. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co mám dělat, abychom byli spokojení oba dva? Děkuju moc.
viktoria
Nový člen

Re: přítel a jeho přátelé

Příspěvekod Azuliana » 09.07.2012 07:02

Udělat přesně to, co ti říká. Najít si vlastního koníčka.
Tvůj přítel je velmi aktivní a asi i společenský, takže od něj těžko můžeš očekávat, že s tebou bude trávit romantické večery a neméně romantické dovolené. Úplně nejlepší by bylo něco, co by se dotýkalo okruhu jeho zájmu, abyste to mohli provádět spolu, třeba nějaký sport. Taky jsem občas naštvaná, že si na mě přítel neudělá čas, ale vzhledem ke spektru mých zájmů se dokážu zabavit i bez něj. A jemu naopak nevadí, když si neudělám čas na něj, říká (samozřejmě v žertu), že má aspoň ode mě na chvíli klid :)
Jinak tohle je problém, pár vztahů na to už zašlo, že holčina se těšila, jak konečně budou jenom spolu, přitom od začátku veděla, že její chlap je aktivní a společenský a doma sedět nebude.
Azuliana
Nový člen

Příspěvekod Zlata » 09.07.2012 08:29

Azu, to jsi mi připomněla Základy šovinismu od Hausmanna :) :
Nᚠmodelový fotbalista se stal předmětem obdivu jeho budoucí žženy, neboť měl atraktivní náplň svého volného času, bariéry mu tleskaly, měl sportem vypracovanou postavu, zkrátka jeho žžena by o něho zt쾞í projevila zájem, kdyby fotbal nehrál. Po svatbě ovššem jí začne fotbal lézt na nervy.
„Ten můj je furt v tahu, na všechno jsem sama, zápasy, tréninky, oslavy ...“ takto a podobně mu začne vyčítat jeho zálibu. Tím nutně dovede jejich vztah na rozcestí:
a) Fotbalista se nechá znechutit a řekne si: „Ať mám doma klid, nežž bych se s ní hádal to raději nechám fotbalu“. Necháním fotbalu vššak zruššil i důvod, proč ho měla manžželka ráda. Přestal provozovat to, co ji k němu přitahovalo, netleskají mu užž bariéry, stal se z něho pecivál a manžželka ho přestává milovat a hledá někoho jiného, kdo jí je schopen zaimponovat.
Ve verzi b) se chlap zatvrdí, fotbalu se nevzdá, na vysoké procento mu manžželka neodejde, ale bude držžkovat, bude nespokojená, zlá, bude na fotbal nevražžit.
Zlata
Nový člen

Příspěvekod celem » 09.07.2012 08:35

Hm, ale pokud oba mají naprosto odlišné zájmy, tím myslím, že Viktorie nepíše nic o tom, že by ji sport bavil, tak nevím. Mně by se třeba nechtělo chodit na sportovní zápasy a fandit, pokud k tomu mám jen vlažný vztah. To se dá v počátečním stádiu zamilovanosti, ale pak už to leze na nervy se pořád přemáhat. Proto bych se až tak nepřizpůsobovala jemu, ale věnovala se víc svým koníčkům. A je otázka, jestli dva lidi s odlišnými koníčky si budou i jinak rozumět. Ono asi až tak nezáleží na tom, aby měli všechny zájmy společné, ale pokud nemají nic, co by je v koníčcích spojovalo, tak to vidím dost problematicky. A taky si myslím, že záleží i na přátelích, pokud by mi nebyli přátelé mého milého sympatičtí, tak to taky nevěští nic dobrého. :(
celem
Nový člen

Příspěvekod celem » 09.07.2012 08:39

Zlata píše:Azu, to jsi mi připomněla Základy šovinismu od Hausmanna :) :
Nᚠmodelový fotbalista se stal předmětem obdivu jeho budoucí žženy, neboť měl atraktivní náplň svého volného času, bariéry mu tleskaly, měl sportem vypracovanou postavu, zkrátka jeho žžena by o něho zt쾞í projevila zájem, kdyby fotbal nehrál. Po svatbě ovššem jí začne fotbal lézt na nervy.
„Ten můj je furt v tahu, na všechno jsem sama, zápasy, tréninky, oslavy ...“ takto a podobně mu začne vyčítat jeho zálibu. Tím nutně dovede jejich vztah na rozcestí:
a) Fotbalista se nechá znechutit a řekne si: „Ať mám doma klid, nežž bych se s ní hádal to raději nechám fotbalu“. Necháním fotbalu vššak zruššil i důvod, proč ho měla manžželka ráda. Přestal provozovat to, co ji k němu přitahovalo, netleskají mu užž bariéry, stal se z něho pecivál a manžželka ho přestává milovat a hledá někoho jiného, kdo jí je schopen zaimponovat.
Ve verzi b) se chlap zatvrdí, fotbalu se nevzdá, na vysoké procento mu manžželka neodejde, ale bude držžkovat, bude nespokojená, zlá, bude na fotbal nevražžit.

Zlati, to jsi pěkně připomněla, u Hausmanna jsem se taky pobavila. Tuhle knížku jsem věnovala manželovi a společně jsme si ji četli a tlemili se. :D
Já věděla, proč se mi nikdy nelíbili fotbalisti a podobní píp :D
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 09.07.2012 08:48

viktoria píše: když se na poslední chvíli vyskytla možnost jet na společnou dovolenou spolu s dalšími 8 lidmi.

:D Nikdy!!! :D
Viktorko, pokud s ním budeš chtít zůstat, asi budeš muset přehodnotit svůj vztah a dosavadní způsob života. Nevypadá to, že by Tvůj kluk chtěl něco měnit. A když se dá dohromady želva s leopardem, jak ten společný čas asi může vypadat...?
Už jen to, že kvůli němu chodíš spát brzy, se mně osobně špatně čte. :)
Je zvláštní, kolik holek je schopno přizpůsobit svůj režim života klukovi... Na rozdíl od nich.
Myslím, že si Tě ještě neváží jako partnerky natolik, aby u sebe něco měnil, tzn. že partnersky nejsi v ideální pozici. Jako sportovec (možná pro někoho atraktivní) zřejmě nepodléhá pocitu, že by si nenašel jinou, takže Tobě do budoucna nejspíš připadne role věčně se přizpůsobující partnerky.
Na Tvém místě bych se mu moc nepřizpůsobovala. Ty máš svoje určité zvyky, jsi vychovaná určitým způsobem, máš nějaké svoje životní tempo, tak si nejdřív u sebe zhodnoť, co k životu potřebuješ, a jestli on má tak dobrou povahu, aby Ti za výraznou změnu Tvého životního stylu (a Tvých přání) stál. Žít tak, jak Ti to nevyhovuje, přece nemá cenu. Jiných kluků je...
DIVA
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 09.07.2012 08:49

celem píše:u Hausmanna jsem se taky pobavila. Tuhle knížku jsem věnovala manželovi a společně jsme si ji četli a tlemili se. :D
Já věděla, proč se mi nikdy nelíbili fotbalisti a podobní píp :D

Aha, asi dnes zajedu do knihovny.... :D
DIVA
Nový člen

Příspěvekod ErikaK » 09.07.2012 09:31

Hausmanna jsem četla trošku překotně, páč byl z knihovny a musel se vrátit, ale nějak mi přišlo, že tam jen opakuje: "Ženská je jen na sex a péči o děti. Ta co umí něco navíc, je mužatka. Nejlepší jsou kamarádi. Těm musí být člověk absolutně věrný. Kamarýdky neexistují - vždy jde o sex." ;) A když jsem si přečetla, že má myslím 2 dcerky, skoro mi jich bylo líto... Akorát upřímně pojmenoval, jak určitá docela velká skupina chlapů myslí. Jsem ráda, že jsou i jiní.

Manželka se s ním KUPODIVU rozvedla a jak to popisuje všude je fakt humus:
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/rozhov ... 24945.html

Typickej sobec. Nic víc, nic méně.
ErikaK
Nový člen

Příspěvekod celem » 09.07.2012 09:57

Eriko, máš pravdu, ale my se právě pobavili nad tím, jak on vše vysvětluje z toho svého mužského pohledu. To se musí brát s humorem a nadsázkou. A je to výborný čtení, protože si člověk uvědomí, že má kolem sebe spoustu skvělých chlapů. V porovnání s ním jsou skoro všichni dokonalí. Ale některé myšlenky nemá špatné.
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 09.07.2012 09:59

celem píše:Eriko, máš pravdu, ale my se právě pobavili nad tím, jak on vše vysvětluje z toho svého mužského pohledu. To se musí brát s humorem a nadsázkou.

:D Holky, ještě že jste mě upozornily. Asi bych jinak při čtení prskala :D . No, člověk si holt tu realitu, která nás obklopuje, mnohdy nechce připustit... ;)
DIVA
Nový člen

Další

Zpět na Rozchod, rozvod, krize