Jak to máte s financemi?

Jak to máte s financemi?

Příspěvekod KittyB » 18.07.2012 21:10

Ahoj všichni, potřebuji poradit. Ať se snažím, jak se snažím, tak mi na konci měsíce z výplaty nic nezbude. Máte nějaký tip, jak si něco ušetřit, ale aby to moc nebolelo? Dík za všechny tipy
KittyB
Nový člen

Re: Jak to máte s financemi?

Příspěvekod baara007 » 18.07.2012 21:31

no nejelpší cesta je posílat si rovnou peníze na spořící účet a nesahat na ně :-) a udělat si domácí účetnictví, prostě tabulku příjmů a nutných výdajů a uvidíš přesně kolik ti zbývá a co s tím můžeš podnikat
baara007
Nový člen

Příspěvekod hana » 18.07.2012 22:12

KittyB píše:Ahoj všichni, potřebuji poradit. Ať se snažím, jak se snažím, tak mi na konci měsíce z výplaty nic nezbude. Máte nějaký tip, jak si něco ušetřit, ale aby to moc nebolelo? Dík za všechny tipy

No,záleží na tom s jakou částkou máš vyjít.Je rozdíl když máš na měsíc 6.000,- anebo 60.000,-.Mám známou,která s těmi 60.000,- si nepořídí nic.
hana
Nový člen

Příspěvekod Myjka » 18.07.2012 22:42

Ako pise bara, poslat si hned ako pride vyplata nejaku ciastku na sporenie. Kludne aj 200. Vsetko sa pocita.
Myjka
Nový člen

Příspěvekod rena » 19.07.2012 07:28

KittyB píše:Ahoj všichni, potřebuji poradit. Ať se snažím, jak se snažím, tak mi na konci měsíce z výplaty nic nezbude. Máte nějaký tip, jak si něco ušetřit, ale aby to moc nebolelo? Dík za všechny tipy

když jsem byla na mateřské, tak jsem nejvíc ušetřila tím že jsem vařila - žádné polotovary (jsou prostě drahé) - když jsme to srovnali kolik jde na domácnoct když se nevařilo(teda vařilo z polotovarů:-/bléééé) a pak vařilo - tak úspora byla v tisících(víc než 5 a to prosím před víc jak 10lety!!) což při mém rodičovském 2500,- fakt bodlo... a k tomu to vařené"doma" je i zdravější... to je můj jediný recept... a teď idkyž už pár (víc než 10) let po mateřské pracuju stejně polotovary nekupuju... - jen sporadicky když nestíhám...
a taky spoříme na spořící účet... jak psala bára...
rena
Nový člen

Příspěvekod hana » 19.07.2012 09:30

My s manželem jsme oba dlouhá léta spořili na Lišku,pak jsme si založili penzijný fond,kam přispíva i manželova firma.Za pár let je to celkem pěkná suma.
Budete se mi smát,ale já nejvíc ušetřím tím,že nechodím často nakupovat z toho důvodu,že kdybych se zdržela víc jak půlhodiny mimo barák tak můj rozmazlený pes by z bydlení udělal brloch.Manžel tvrdí,že ví proč jsme si ho brali.
hana
Nový člen

Příspěvekod celem » 19.07.2012 09:42

My taky máme spoustu let stavební spoření a na děti jsme ho založili, když byly ještě malé. Ale co vůbec nechápu, jak jsme mohli vyjít s penězi, když jsem byla na první mateřské a to nebyl žádný rodičovský příspěvek, jen dětské přídavky 90 Kč, žili jsme z jednoho platu. Pamatuju se, že jsem si v té době nekupovala skoro nic kromě potřebných věcí. Už bych se do té doby nechtěla vrátit ani za nic, fakt to bylo otáčení každé koruny. Ale je dobře, že to člověk zažije, pak si považuje, když se má líp. Vím, že tehdy spoustě mladých pomáhali finančně i rodiče, to u nás nebylo, ale jsem za to ráda.
celem
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 19.07.2012 09:48

Přesně tak,Celem.Dokáže si toho vážit jen ten,kdo něco takového zažil,takže o těch,kteří NEVYJDOU :eek: :mad: se 60 tisíci :confused: ...to raději nekomentuju.
Po rozvodu,kdy jsem byla navíc bez práce a psychicky v ... to bylo mé nejhorší období,ale bohužel s dost drahými i léky jsem prostě vyjít nemohla,ptž jsem byla postavena před volbu buď jíst nebo zaplatit inkaso :( a proto se musela "zaprodat" někomu takovému,jako je Provident a absolutně dnes netuším,jak jsem to vůbec dokázala splatit.
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod hana » 19.07.2012 10:05

Holky věřte tomu,že všechno jde.My jsme investovali většinou do rekonstrukci baráku,postavení dalšího a koupí bytu pro syna.Vše skoro bez půjček (část půjčky na byt)oba jsme měli průměrné platy.Chce to šetřit,přemýšlet,co je možné udělat si sám (např.různé opravy v domácnosti)nekoupit hned vše,co vidím.Momentálně sháním japonskou stěnu - v obchodech za 5.000,- na netu 1.200,- a prostě než ty peníze vydám,tak přemýšlet,jestli tu věc vůbec potřebuji.A jestli se rozšoupnu,tak si odříct jiné záležitosti.Např.když vím,že chci voňavku za 500,- Kč,tak si odřeknu třeba cigarety a mou oblíbenou kávu.Dá se to vydržet.
hana
Nový člen

Příspěvekod celem » 19.07.2012 10:18

hana píše:Holky věřte tomu,že všechno jde.My jsme investovali většinou do rekonstrukci baráku,postavení dalšího a koupí bytu pro syna.Vše skoro bez půjček (část půjčky na byt)oba jsme měli průměrné platy.Chce to šetřit,přemýšlet,co je možné udělat si sám (např.různé opravy v domácnosti)nekoupit hned vše,co vidím.Momentálně sháním japonskou stěnu - v obchodech za 5.000,- na netu 1.200,- a prostě než ty peníze vydám,tak přemýšlet,jestli tu věc vůbec potřebuji.A jestli se rozšoupnu,tak si odříct jiné záležitosti.Např.když vím,že chci voňavku za 500,- Kč,tak si odřeknu třeba cigarety a mou oblíbenou kávu.Dá se to vydržet.

Hani, máš pravdu, je potřeba šetřit, nekupovat zbytečnosti. Ale pobavilo mě, že píšeš, že jste měli průměrné platy, to dneska má opravdu málo lidí, většina na něj těžko dosáhne. :cool: Spousta lidí by si mohla pískat, kdyby měli průměrné platy, to je právě to, že musí vyjít s podprůměrným platem. :mad:
celem
Nový člen

Další

Zpět na Ze života