Kapesné
• Stránka 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kapesné
http://www.novinky.cz/ekonomika/274394-polovina-deti-nevystaci-s-mesicnim-kapesnym.html
Nejvíc mě pobavilo: "Z průzkumu také vyplynulo, že děti si více než generace jejich rodičů z kapesného spoří."
Ano, s tím bezvýhradně souhlasím, protože jsem žádné kapesné nedostávala.
Řekla bych, že za mých mladých let většina dětí nedostávala žádné pravidelné kapesné. Chodila jsem každý týden na brigádu, takže jsem bez peněz nebyla. 
Nejvíc mě pobavilo: "Z průzkumu také vyplynulo, že děti si více než generace jejich rodičů z kapesného spoří."
Ano, s tím bezvýhradně souhlasím, protože jsem žádné kapesné nedostávala.
Řekla bych, že za mých mladých let většina dětí nedostávala žádné pravidelné kapesné. Chodila jsem každý týden na brigádu, takže jsem bez peněz nebyla. 
-

celem - Nový člen
Re: Kapesné
Když k nám jednou za rok přijela pouť, dávala mi babička 20,-Kčs. Druhá babička taky.
Jednoho léta jsem je místo do atrakcí vrazila do pokladničky a překvapeným rodičům vysvětlila, že si šetřím na magnetofon.
Pohotová matka - ekonomka - obratem spočetla, kolik let bych tímto způsobem musela šetřit. Tím uťala mou spořivost hned v zárodku.
Jednoho léta jsem je místo do atrakcí vrazila do pokladničky a překvapeným rodičům vysvětlila, že si šetřím na magnetofon.
Pohotová matka - ekonomka - obratem spočetla, kolik let bych tímto způsobem musela šetřit. Tím uťala mou spořivost hned v zárodku.

-

czDanda - Nový člen
czDanda píše: a překvapeným rodičům vysvětlila, že si šetřím na magnetofon.
Nevědomky proběhla výchovná chyba
. Nic si z toho nedělej, šetřit umí málokdo. My jsme se dnes bavili o tom, kdo je větší "rozhazovač", jestli chlapi nebo ženy. Nepřekvapil závěr mužů, že ženy, a závěr žen, že muži
. Tedy nejednalo se o debatu o utrácení, spíš o hospodaření (kdo dokáže utáhnout doma kohoutek víc, jen aby zbylo na něj).Celem, taky jsem kapesné nedostávala a navíc pro mě ani nebylo normální si nechat peníze z brigád - ty jsem doma našim odevzdávala.
-

DIVA - Nový člen
Divo, já to neberu jako nějakou újmu, že jsem neměla kapesný. Jednak si myslím, že mě to dobře připravilo na život, protože jsem vždycky uměla vyjít s málem a pak to jsou legrační vzpomínky na dětství, které jsou našim dětem vcelku nepochopitelné. A taky mi přijde "úsměvný", když vyjde článek o kapesném, kde uvádějí, kolik by děti měly mít a leckde v rodinách si to prostě nemůžou dovolit. Když si to pak děti přečtou a ohánějí se tím - nezávidím těm rodičům, kteří na to nemají.
-

celem - Nový člen
Nápodobně-ani já kapesné nedostávala,i když naši by s tím problém neměli.Tak nějak jsem si o pár kaček občas řekla,ale už si nepamatuju,jestli třeba i proto,že máti moc vyzvídala,co si za to chci koupit...?Vážně nevím.A taky jsem se snad i díky tomu (už tehdy) naučila dost šetřit.
Přej-budeTi přáno.
-

Knoflíček.cz - Nový člen
Knoflí, já myslím, že za našeho dětství a mládí nebylo kapesné vůbec běžný. Většinou ho dostávali děti zámožných rodičů a považovalo se to za zbytečnost. 

-

celem - Nový člen
celem píše:Divo, já to neberu jako nějakou újmu, že jsem neměla kapesný.
Jojo, to já taky ne, prostě to takhle pro mě bylo normální.
Až jsem časem zjistila, co si děcka pokupovaly za peníze z brigošky, zatímco za ty moje se opravily brzdy na autě, docvaklo mi, že to možná už bylo trošku přes míru.
Každopádně zpětně oceňuji, jak byli moji rodiče v některých případech ohledně výchovy obzvláště jednotní
.Akorát jsem potom (v duchu) nesouhlasila s jednou mojí kámoškou, která dávala synkovi týdně pětikačku, přičemž Fidorka už stála asi 5,80. To mi připadlo o ničem.
-

DIVA - Nový člen
celem píše:když vyjde článek o kapesném, kde uvádějí, kolik by děti měly mít a leckde v rodinách si to prostě nemůžou dovolit. Když si to pak děti přečtou a ohánějí se tím - nezávidím těm rodičům, kteří na to nemají.
Máš pravdu. Např. dceřina spolužačka dostává cca 10 tisíc měsíčně. Její dva sourozenci taktéž. Ale jejich tatík je cizinec a moje dcera v tomhle už naštěstí rozumná. Jo, výchova (ta "správná") je náročná.

Ale o sobě si myslím, že teda moc šetřit neumím.
Zrovna v těchto dnech jsem poznala zajímavého člověka, který vyslovil něco v tom smyslu, proč se snažit vydělat peníze, když stačí se uskrovnit. Za toto myšlení ho neskonale obdivuji. Já měla doteď (mylný) dojem, že peníze se vždycky hodí. 
-

DIVA - Nový člen
Divuš,to ses fakt nepřeklikla?10 tis.vysokoškolákovi jako KAPESNÉ?????
Ksakru,vždyť někteří kolikrát mají skoro takový PLAT!!
„Peníze člověka nemění, jen ukazují, jaký je, když se nemusí snažit,“ napsal motivační autor a řečník Tim Ferriss.
Ksakru,vždyť někteří kolikrát mají skoro takový PLAT!!„Peníze člověka nemění, jen ukazují, jaký je, když se nemusí snažit,“ napsal motivační autor a řečník Tim Ferriss.
Přej-budeTi přáno.
-

Knoflíček.cz - Nový člen
• Stránka 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Zpět na Výchova, polepšovna a vztahy