Psí vlákno :-)

Psí vlákno :-)

Příspěvekod celem » 01.08.2012 12:57

Zakládám psí vlákno a hned mám jeden dotaz. Máte někdo zkušenost, co s tím, když pes málo žere, ale jinak je čilý, aktivní? Nám to teď dělá a trochu i dost zhubnul, možná žere málo kvůli vedrům nebo jestli je možné, aby se mu přejedly psí granule? Kupujeme kvalitní na doporučení veterináře, rozhodně ne nějaký blaf z marketu. Ale sem tak dostane i psí pamlsek (za odměnu) a taky třeba rohlík (ty miluje), možná jsme ho tím zkazili, že zjistil, že mu to víc chutná než granule.
celem
Nový člen

Re: Psí vlákno :-)

Příspěvekod Knoflíček.cz » 01.08.2012 13:11

Rohlíček ;) mému taky dávám a může to být i odměna-stejně jako "lepší" pamlsek-jakýkoli,ale rozhodně ho tím nejde "zkazit",když to není co chvíli(ale vím,že Ty to tak neděláš ;) ).
A jinak odčervení,očkování - to jistě je v poho,viď?Jen aby to nebyla cukrovka,ale snad ne,spíš ta vedra,to ho může dostávat taky-jako nás...Oni ve vysokých teplotách vážně (asi kromě té naší "popelničky" :D :D ) míň jedí.
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod SerenaTeri » 01.08.2012 13:21

Náš pes nejedl, když jsme ho přivezli z dovolené. Asi změna prostředí, nebo co. Po týdnu se vše vrátilo do normálu. Neměl teď v životě nějakou změnu?
/SerenaTeri/
SerenaTeri
Nový člen

Příspěvekod celem » 01.08.2012 14:31

Očkování i odčervení si hlídáme a o žádné změně nevím. Říkám si, že když je čilý, tak to snad bude jen nějaký rozmar.
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 01.08.2012 16:08

Celem, tipuji, že to může být horkem. A granule jsem našemu psiskovi střídala s těstovinovo-vaječno-masovou polívkou. Protože nejsem žádná aktivní hospodyňka, navařila jsem mu vždycky čas od času hrnec polívky ze srdíček, ledvinek, jater, různých mas atd. a rozporcovala a zamrazila. Já bych granule celý život žvejkat nechtěla :D :D , takže zase jen tipuji (podle sebe): možná že přejedly :) .
A pije dostatečně?
DIVA
Nový člen

Příspěvekod celem » 01.08.2012 16:13

Divuš, taky jsem si říkala, že by se mi granule brzy přežraly :D . Proto mu občas uvaříme masový vývar nebo kaši z ovesných vloček apod a to žere jak zjednaný. Ale známý nám říkal, že tím psa rozmazlíme, že správně by měl žrát jen ty granule, že se může stát, že je po čase bude odmítat úplně
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 01.08.2012 16:31

Nevím, Celem, nám se to nestalo, že by pak nechtěl granule. Možná je to "pes od psa", ale myslím, že to jsou jen obavy. Pes rychle pochopí, že když v misce není nic jiného než granule, nezbývá mu, než se do nich pustit :). Já bych podávání pouze granulí skoro klasifikovala jako týrání :), ale už mě nic moc nepřekvapuje poté, co znám lidi, kteří např. králíkům nedali nikdy vodu, protože by si "zvykli". Zavřít do kotců ty lidi, jsem říkávala.
DIVA
Nový člen

Příspěvekod celem » 01.08.2012 16:35

Taky mi přijde děsný celej život chroustat jen granule. Vždyť jsou to naši miláčkové, tak si snad zaslouží i nějaké mňamky, že jo? :)
celem
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 01.08.2012 16:44

No právě!!! :) Já jsem odjakživa brala podávání granulí spíš jen jako náhradu za můj nedostatek času. I když teda náš šlechtic byl tintítko, té polívky sežral malou misku; u větších psů jsou granule v dnešní době asi nutnost. Známá má kavkazského pasteveckého (asi 60kilového) a to při vší lásce i úctě ke zvířatům říkávám, že bych se při své práci tomuto zvířeti o žvanec starat fakt nechtěla. :D
DIVA
Nový člen

Příspěvekod Iwab » 01.08.2012 19:54

Celem, taky nejsem příznivcem pouze granulí, ale veterinář nás přesvědčoval, že v granulích ( tedy jen v těch kvalitních) je vše, co pejsek potřebuje a když budeme jen vařit, vždy bude něco chybět. Tak jsme to udělali aby se vlk nažral a koza zůstala celá, kupovali jsme kvalitní granule a vařili pořádně silný vývar z vepřových kostí a kuřecích skeletů, vařila jsem to asi 5 hodin ( po závaru jsem ztlumila na 1 a nechala celou dobu jen převalovat) Velké kosti jsem vyndala a kuřecí skelety se rozvařily, vznikl hustý vývar, na 25 litrů vývaru jsme vsypali 2 deseti kilové pytle granulí, nechali vychladnout a pak jsem to nasáčkovala pro 2 pejsky denní dávka stačila zhruba na 2 měsíce, pejsci to milovali. Jinak teď v tom horku není nic divného, že nežere, hlavně aby měl dostatek vody a taky jsme pejsky ochlazovali vodou, ale opatrně, aby neměl šok z ledové vody, na začátek stačí namočit ručník a lehce vyždímaný dát přes záda a krk :) :)
Ještě k tomu vaření, taky jsem občas přidávala těstoviny :)
Nenapravitelný romantik :D
Iwab
Nový člen

Další

Zpět na Ze života