Reference na vysoké školy?

Reference na vysoké školy?

Příspěvekod Marina » 07.08.2012 11:38

Jsem 10 let po maturitě, od té doby pracuju v oblasti reklamy a PR a hledám nějakou školu, která by rozšířila moje dosavadní zkušenosti o nějakou tu teorii. Nějaké peníze by byly, určtě tedy vyberu nějakou soukromou školu. Soukromých VŠ je dneska tolik, že nevím, jak se liší, kterou vybrat. Konkrétně mě ale zaujal obor Hospodářská politika v Cevro Institutu, nemáte někdo s touto školou zkušenost?
Díky
Marina
Nový člen

Re: Reference na vysoké školy?

Příspěvekod Zuzana » 07.08.2012 12:25

Dobrý den. Já jsem slyšela, že je to hodně dobrá škola. Dokonce tam chodí dcera mojí kamarádky. Učí tam renomovaní učitelé, taky hodně z nich dělá v praxi to, co pak učí, takže je ta škola hodně dobře využitelná v praktickém životě. Vás by mohl také zajímat obor sociologie, který právě studuje ta moje známá.
Zuzana
Nový člen

Příspěvekod Marina » 07.08.2012 16:43

Díky za reakci Zuzano. Konkrétní obor stále promýšlím. Pořád se porozhlížím po oborech, které jsou blízké mojí dosavadní praxi, takže to vidím spíš na mezinárodní vztahy. Tak nevím, jaké jsou vztahy mezi lidmi v rámci Cevra :)
Marina
Nový člen

Příspěvekod Zuzana » 07.08.2012 21:06

myslim, že teď v srpnu mají DOD - den otevřených dvří, tak bych šla podívat. Je to hodně prestižní škola. Navíc, je tam možnost kombinovaného studia.
Zuzana
Nový člen

Příspěvekod Marina » 08.08.2012 15:52

Mě se určitě bude týkat distanční studium, vzhledem k práci na plný úvazek. Den otevřených dveří určitě využiju, snad mi to pomůže v rozhodování.
Marina
Nový člen

Příspěvekod baara007 » 08.08.2012 22:51

Ahoj, já tenhle obor studovala na UTB ve Zlíně. je to státní univerzita, jediný nedostatek vidím tu vzdálenost. Taky se bojím, že jak jsem tak pozorovala kvalita studentů už není to, co bývalo, ale jako alternativa je to myslím taky dobré ke zvážení. Užili jsme si tam báječná studentská léta na dálkovém studiu a to i přes to, že jsme už všichni dávno byli dospělí a zastávali ve firmách všelijaké funkce :) Co tak pozoruju u mých známých studujících na soukromých uni v Praze tak, nic ve zlém, domnívám se, že tam vystuduje i průměrně inteligentní opice...když zacáluje školné. Bohužel úroveň soukromých škol u nás se zdaleka nedá srovnávat se zahraničím. A to i přes skutečnost, že tam mohou vyučovat solidní "profesoři" samotná úroveň těch prací a zkoušek pak výrazně pokulhává. Ale neznám samozřejmě všechny.
baara007
Nový člen

Příspěvekod Marina » 09.08.2012 15:11

Ahoj, o Zlíně jsem také uvažovala, studovala tam spousta mých známých, ale ta vzdálenost je z Prahy přece jenom šílená :-) Je pravda, že úroveň českých soukromých škol je pořád hodně zpochybňována, ale nemyslím si, že všechny školy jsou na tom stejně.
Co jsem se dočetla od aktivních studentů např. Cevra, zkoušky rozhodně "zadarmo" nemají. Tak nevím, tohle asi každý vnímá jinak.
Marina
Nový člen

Příspěvekod malawka » 11.08.2012 23:39

Chcete v životě uspět? Tak se danému oboru, který chcete studovat věnujte. Ani tá nejprestižnější škola z vás neudělá odborníka. V zaměstnání uspějete s chytrou hlavou a né s titulem - ten má dnes už kde kdo. Soukromá škola nabízí studentům větší flexibilitu ve formě studia, konzultace s odborníky, příležitosti podívat se do praxe. To se dnes cení. Znám člověka, který vystudoval uznávanou školu v zahraničí, ale v praxi je nepoužitelný :). Co je teda důležitější?
malawka
Nový člen

Příspěvekod baara007 » 12.08.2012 13:39

jojo Malawko to máš svatou pravdu, ale na hodně pozicích je VŠ titul vůbec podmínkou, aby tě pozvali na výběrové řízení a je jedno z jakého oboru. Vzdělávat se člověk musí, nebo měl by, pořád. Ale spousta příležitostí se bez VŠ prostě neobejde, jsou to vstupní dveře a to i přesto, že ti ta škola mnohdy nic nedá. Studium při práci je tak jako tak hlavně o samostudiu a vlastní píli.
baara007
Nový člen

Příspěvekod Zuzana » 14.08.2012 14:10

Na tom Cevru mají hodně zajímavý obor Obchodněprávní vztahy. To se nikde jinde zatím studovat nedá. To může být fakt zajímavé.
Zuzana
Nový člen

Další

Zpět na Škola