Jak mohu pomoci???

Jak mohu pomoci???

Příspěvekod anoliska » 10.09.2012 20:51

Zdravím všechny přítomné
prosím o nějakou radu pro moji sestru,protože mě už nápady došly.
Moje sestra nedávno opustila přítele po ochladnutí citů a pro fyzické napadení bez viditelných znaků.Mají spolu 4-letou dceru a ještě není soudně určená péče a její bejvalej toho dost zneužívá (z mého pohledu).Denno denně ji volá nebo píše smsky,které ji psychicky deptají a je pak celá rozhozená.Neustále ji nadává do telefonu a schazuje ji nejen jako matku,ale i jako člověka.Z mého pohledu a jak jsem ho poznala se mi jeví jako narcista,protože na nic jiného nemyslel než jen sám na sebe.Když ještě byli spolu tak místo aby se postaral o dceru tak ji radši "vrazil" svým rodičům a teď když jsou od sebe dělá jako kdyby byla jeho bodem zájmu.Jenže mě to celé přijde jako kdyby si léčil svoje uražené ego a rovnal sebevědomí ,protože on nikdy nepřiznal svoji chybu nebo omyl i když byl viditelný.Pokaždé dal radši na radu kamarádů i když se týkala záležitost soukromí těch dvou.Zkoušela jsem sestru přesvědčit,aby omezila hovory pouze jen a jen na domluvu návštěv dítěte ale bohužel se mi to nějak nedaří.Byla na sociálce kde celý problém vyřešila,ale zřejmě ji tam buď moc neporadily nebo je neposlechla.Tak už doopravdy nevím jak ji mohu pomoci.
anoliska
Nový člen

Re: Jak mohu pomoci???

Příspěvekod czDanda » 10.09.2012 21:24

Pohlídej jí holčičku, kdykoli to bude třeba. A dej jí najevo, že jsi ve všem s ní. Právně si to bude muset vyřešit sama.
czDanda
Nový člen

Příspěvekod DIVA » 11.09.2012 09:22

Souhlasím s Dandou a ještě bych dodala, ať pánovi Tvoje sestra důrazně sdělí, že jeho různé esemesky předá buď sociálce nebo policajtům. I kdyby to udělat nehodlala; někdy stačí tyhle fógly postrašit.
Že se najednou chlapík stará o dceru, to není vůbec žádná výjimka, bohužel.
DIVA
Nový člen

Příspěvekod anoliska » 11.09.2012 19:19

Snažím se jí výjít maximálně vstříc i co se týče malý.Něčím podobným jsem si prošla i já,jenže tenkrát jsem na to byla sama a vím jaký to je.A tudíž nechci aby měla ten samý pocit,že nad ní zlomili hůl.Akorát mě hodně ubíjí jak je vydeptaná a následně nesoustředěná sama na sebe.
anoliska
Nový člen

Příspěvekod anoliska » 29.09.2012 14:14

celá situace se vyhrotila do takových stavů,že ji momentálně vyhrožuje tím,že ji holku nedá třeba měsíc.Že na ni jako otec má právo a nehodlá dodržovat zatím ustní dohodu o návštěvách.Nemají soudní rozhodnutí a tím pádem ani úpravu a přesně stanovené termíny.Ze začátku byli dohodnutí na víkendech,jenže poslední dobou zvláště když má malou u sebe si nárokuje,že bude mít holku po celý týden a pokud ségra neustoupí tak si ji nechá ten zmíněný měsíc.Ze strachu,že ji tu holku nevrátí tak mu většinou ustoupí a když ji má pak u sebe snaží se s ním domluvit.Někdy to jde ale většinou to stejně pak padne z jeho strany vydíráním.Musí mu tu malou vydat jak on si řekne i když nemají soud za sebou?
anoliska
Nový člen

Příspěvekod pedrox » 29.09.2012 17:05

Tady si můžeme odsouhlasit cokoli. Doporučuji řešit se sociálkou.
Don't panic
pedrox
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 29.09.2012 17:11

Je ale fakt,že ústní dohoda není totéž jako "černé na bílém".A u něj jde vyloženě o to zastrašování-zkouší,kam až může zajít (a ona ho v tom tím,že pak ustoupí,ještě podporuje,i když vím,že je to hodně těžké)a bohužel je to ve velké většině případů spíš "jen" snaha o ublížení ex-partnerce a ne opravdový zájem o dítě. :(
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod anoliska » 30.09.2012 12:34

To je právě ono,celou dobu co byli spolu a holku projevoval zájem spíše jen sporadicky a "nutnost" a to co dělá teď je pro něj způsoba jak ségře ublížit na zaručeně citlivém místě.
anoliska
Nový člen

Příspěvekod Knoflíček.cz » 30.09.2012 13:18

Bylo mi to jasný snad už na začátku.Jenže..co s tím? Musí sebrat sílu,neustupovat mu a hlavně mu nevěřit (!) ty nesmysly,že jí dítě "sebere".Jak typické... :mad:
Přej-budeTi přáno.
Knoflíček.cz
Nový člen

Příspěvekod Plamínek » 30.09.2012 18:15

Existují rúzné organizace, já se v tom tak nevyznám, která je na co, či Rosa,nebo Dona, a tam poskytují bezplatné právní porady. Stačí napsat mail. My jsme takhle řešily jednu klientku,která měla stalkera a její přítel tomu nevěřil, říkal jí že zveličuje a do konfrontace se svým předchůdcem se rozhodně nechystal.Napsala mail a dostala naprosto fundovanou radu, na koho se obrátit a co dělat, už jen to, že brali její problémy vážne a měli s nimi zkušenosti, jí moc pomohlo.
Plamínek
Nový člen

Zpět na Rozchod, rozvod, krize