Miluje jineho - nevim co delat.

Miluje jineho - nevim co delat.

Příspěvekod troska » 24.09.2012 09:56

Zdravím všechny.
předem se omlouvám za dlouhý článek. A doufám, že mi někdo poradí :-(
Mám velký problém a bohužel nevím, co mám dělat :-( Přítelkyně (23let) mě (26) mi před týdnem oznámila, že potřebuje pauzu, že neví, zda mě ještě miluje, že to z ní po 6,5 letech vyprchlo… chtěla se posunout dál… bohužel já ještě dodělával VŠ a nijak to nešlo (nechodil jsem do práce) a trávili jsme spolu pouze víkendy - pár dovolených a náš vztah jsme moc nepěstovali… často jsme trávili večery doma koukáním na filmy atd. měl jsem školu na prvním místě a trochu ji zanedbával. Za těch 6,5 let jsme neměli nikdy žádnou velkou krizi, bylo nám spolu dobře… na rodiny jsme si zvykli na všechno… Když mi řekla, že potřebuje pauzu a sbalila si všechny své věci, aby zjistila, zda ji budu chybět, tak jsem z toho byl smutný… Nepsal jsem ji, ani ji nebral telefon, psala mi sms typu, zda ji ještě někdy ten telefon vemu a proč o ni nebojuji… že to není ještě ztracené. Byl jsem z toho špatný a měl pochybnosti a to co jsem potom udělal, jsem udělat nikdy neměl… znal jsem její heslo na FB a dočetl jsem se, že je zamilovaná i do svého kamaráda z dětství se kterým mě 2X podvedla sice už dávno v polovině vztahu, ale udělala to! Vylévala si srdce své kamarádce, bavili se o tom všem… bavili se o mě jako o nějaké jisté věci… jako kdybych byl pouze pojistka, cituji: „Jestli mi to s ním nevyjde, tak se vrátím zpátky k bývalému, protože už by mi to nevyšlo nikdy s nikým asi“. Ten její kamarád totiž žije s přítelkyní na bytě… ona mu vaří a stará se o něj - prý je pohodlný. Pak taky psala, cituji: „Chci se zase do něj zamilovat ta šance tam pořád je“.
Přijde mi, že možná ani ona sama neví, co chce. Když jsem to všechno četl, tak mi bylo nesmírně zle… a druhý den za ní přijel a několikrát se jí optal, zda je zamilovaná do někoho jiného a nebo, jestli mě nepodvedla… Lhala mi do očí! Tak jsem vytáhl, že jsem ji šmíroval FB a všechno zjistil, vzal jsem si své věci a odjel domů… cítil jsem se fakt zle. Potom mi všechno řekla. Jenomže citům nejde poručit a 6,5 let je moc, tak jsem to chtěl ještě zachránit a řekl jsem, zda si neuděláme nějaký výlet naposled… a o víkendu jsme byli. Pozvala mě na jídlo, já ji zavezl do lázeňského města, kde jsme se procházeli a poseděli v kavárně. Podala mi ruku a všechno bylo jako dřív… usmívali jsme se na sebe, líbali se… fotili se. Zase jsem si myslel, že to bude jako dřív a mnohem lepší.

Zavezl jsem ji domů i já jel domů, a pak jsme si psali, jak se nám to líbilo… bohužel jsem na ni začal tlačit, že ji chci zpět, ať mi dá ještě šanci, že vím, že jsem ji zanedbával – nebyla na prvním místě. A proto to začala hledat jinde, taky nikdy nikoho přede mnou nepoznala, tak jsem to chápal i takto. Pořád říkala, že miluje i jeho a že neví… jestli na něj dokáže zapomenout. Má se s ním sejít a vyřešit to. A mě slíbila, že mi taky věnuje ještě jeden den…

Ještě doplním, že jsem ji požádal asi po 5. letech o ruku a ona přijala. Příští rok jsme plánovali svatbu.
Nemůžu spávat, nemůžu jíst. Každý den chodím na kolo a cvičím v posilovně, aby mě to tak neužíralo, ale stejně to moc nejde :-(

Nemůžu ty city nijak ovládnout. Ani v nejhorším snu by mě nenapadlo, že mě tohle může potkat, každý nám říkal, jak jsme sehraní a bylo mi s ní fakt moc dobře… skoro žádné hádky. Bohužel jsem moc hodný a dovolil jsem ji vše. Chtěl bych se zeptat, co mám dělat? Nemůžu dál :-( Děkuji.
Naposledy upravil troska dne 24.09.2012 10:11, celkově upraveno 1
troska
Nový člen

Re: Miluje jineho - nevim co delat.

Příspěvekod Myjka » 24.09.2012 10:01

Moc hodny a dovolil ji vse? Au, to znie akokeby odteraz mala byt zavreta niekde v kleci..
Zanedbaval si ju a to je kamen urazu, nie ze si jej "dovolil vse". Mna keby niekto co i len skusil obmedzovat, tak uz s nim nie som a to si zapamataj, tadial cesta nevedie.
Myjka
Člen fóra

Příspěvekod pedrox » 24.09.2012 10:08

Rada je prostá. Popřát jí všechno nejlepší a rozejít se jako přátelé.
Váš vztah je "přechozená známost" mladých lidí. Oba dva se ještě hledáte (nemyslím navzájem). Myslím, že na svatbu máte oba dost času a to, že se chce do tebe znovu zamilovat, vypovídá jenom o tom, že už ji nebereš. Když se v klidu a přátelsky rozejdete, bude mít šanci se třeba ještě někdy potkat. 6 a půl let nic neznamená ve srovnání s tím, co máte před sebou. I když tě to teď bolí, není důvod váš vztah lepit.
Don't panic
pedrox
Člen fóra

Příspěvekod troska » 24.09.2012 10:20

Myjka píše:Moc hodny a dovolil ji vse? Au, to znie akokeby odteraz mala byt zavreta niekde v kleci..
Zanedbaval si ju a to je kamen urazu, nie ze si jej "dovolil vse". Mna keby niekto co i len skusil obmedzovat, tak uz s nim nie som a to si zapamataj, tadial cesta nevedie.

Moc hodný - když chtěla jet nakupovat, tak nikdy jsem neřekl NE ! ikdyž se mi nechtělo nebo jsem něco měl. Když byla u mě, tak jsem se ji každou chvíli ptal, jestli by si nedala něco dobrého... Prostě jsem ji splnil každé její přání.
troska
Nový člen

Příspěvekod celem » 24.09.2012 10:41

Trosko, viděla bych to na rozchod a pokus se s ní rozejít v dobrém, jak píše Pedrox. To, že jste nikdy neměli krize, nehádali se, pro tebe možná znamenalo ideální vztah, ale nemusela to tak cítit ona. Spíš to vypadá, že problémy byly (jako jsou všude), akorát jste si to nepřiznali a tím pádem se to ani nijak neřešilo.
Tím, že jsi prohledal její soukromí, jsi nejvíc potrestal sám sebe. Možná byste se rozešli tak jako tak, ale bez informce, že ti byla nevěrná, by se ti žilo líp.
celem
Stálý člen

Příspěvekod troska » 24.09.2012 11:02

Všichni mi radíte rozchod, ale není to vůbec jednoduché :-( Pořádně mi přirostla k srdci... a chtěl bych o ni bojovat vím, že je to ta pravá... ale škola a věčná práce doma na baráku mě vysávala :-( Pořád věřím, že je možné být zase zamilovaný, aspoň to všude v diskusích čtu. A rozejít se v dobrém bych nedokázal... pořád bych na ni musel myslet a vypisovat ji... Je to tak složité :-(
troska
Nový člen

Příspěvekod Aneke » 24.09.2012 11:38

Tak mám trochu v tom zmatek, jednou ona sbali věci a pak jde domů, pak zas ty si vezmeš své věci a jdeš domů. Nevím kdo u koho byl a kdo od koho utíká :D ještě ta práce na baráku, ikdyž jsi ještě nikde nepracoval a ještě to studování,kterému jsi se jen věnoval.
Aneke
Stálý člen

Příspěvekod troska » 24.09.2012 11:52

Aneke píše:Tak mám trochu v tom zmatek, jednou ona sbali věci a pak jde domů, pak zas ty si vezmeš své věci a jdeš domů. Nevím kdo u koho byl a kdo od koho utíká :D ještě ta práce na baráku, ikdyž jsi ještě nikde nepracoval a ještě to studování,kterému jsi se jen věnoval.

Abych to teda upřesnil.
Byla u mě o víkendu, byla nějaká smutná... tak jsem se ji ptal co je. A řekla mi, že potřebuje pauzu, že neví jestli mě miluje a že potřebuje čas a sbalila si věci které u mě měla... prstýnek položila na stůl... (jeden víkend jsem trávil já u nich a druhý zase ona u nás, tak jsme měli každý nějaké věci u sebe). Já si pro ty své přijel, až jsem se dozvěděl celkovou pravdu.

Práce na baráku - bydlím s rodiči a máme hodně velkou zahradu/vinohrad je tu spousta práce a kolikrát jsem ji musel udělat něž jsem mohl jet za ní.

Ke studování - 4 roky jsem dělal Bakaláře a už jsem to dál neměl zkoušet... chtěla se už brát a mít rodinu, chtěla se někam posunout, ale já jsem si říkal co kdyby mi to vyšlo a možná by jsme se měli potom líp... šel jsem to ještě zkusit na dva roky. Teď mám sice školu skoro hotovou - nemusím tam chodit jen mi chybí dodělat DP. Ale o ni jsem přišel. Bydlel jsem na kolejích Pondělí - čtvrtek, takže jsme se vídali jen o víkendech.
troska
Nový člen

Příspěvekod pedrox » 24.09.2012 11:58

troska píše:Všichni mi radíte rozchod, ale není to vůbec jednoduché :-( Pořádně mi přirostla k srdci... a chtěl bych o ni bojovat vím, že je to ta pravá... ale škola a věčná práce doma na baráku mě vysávala :-( Pořád věřím, že je možné být zase zamilovaný, aspoň to všude v diskusích čtu. A rozejít se v dobrém bych nedokázal... pořád bych na ni musel myslet a vypisovat ji... Je to tak složité :-(

Když ji necháš, aby si to srovnala, tak je větší šance, že se k tobě vrátí, než když o ni budeš "bojovat". Otázka je, jestli je o co stát, když, jak píše tvoje láska „Jestli mi to s ním nevyjde, tak se vrátím zpátky k bývalému, protože už by mi to nevyšlo nikdy s nikým asi“.
Podle mě i když se k tobě vrátí, bude to jenom do doby, než jí to vyjde s někým jiným. Pobreč s a jdi dál, jnak se budeš trápit podstatně déle. Takových jediných celoživotních lásek ještě potkáš, neboj ;) :D
A na diskuzích si přečti i o tom, že slepovaný vztah za nic nestojí - i když všude se najdou výjimky :)
Don't panic
pedrox
Člen fóra

Příspěvekod pedrox » 24.09.2012 12:06

troska píše:Ke studování - 4 roky jsem dělal Bakaláře a už jsem to dál neměl zkoušet... chtěla se už brát a mít rodinu, chtěla se někam posunout, ale já jsem si říkal co kdyby mi to vyšlo a možná by jsme se měli potom líp... šel jsem to ještě zkusit na dva roky. Teď mám sice školu skoro hotovou - nemusím tam chodit jen mi chybí dodělat DP. Ale o ni jsem přišel. Bydlel jsem na kolejích Pondělí - čtvrtek, takže jsme se vídali jen o víkendech.

Aha, tak to je na pár facek, aby ses vzpamatoval - ale v dobrém. Kdyby mi dítě řeklo, že nedodělá školu, protože nemá čas se věnovat své lásce, tak bych použil veškerou rodičovskou autoritu, abych jeho názor změnil, protože lásky přicházejí a odcházejí, ale vzdělání zůstane. A pokud jí ta tvoje škola vadila, tak holt máte jiné hodnoty. Koukej dodělat tu diplomku a nebuď troska, ty baby moc nemají rády. A není kam spěchat, po třicítce budeš muset před vdavekchtivýma babama utíkat :D
A to podstatné: Kolik máte hlav? :D :D
Don't panic
pedrox
Člen fóra

Další

Zpět na Rozchod, rozvod, krize